Eksik diş sayınıza ve eksiklerin bulunduğu yerlere göre, kaplamalar ile sabit protezler, tam ya da kısmi damak protezleri ile hareketli protezler ve eğer kemik hacmi ve yüksekliği uygun ise implantüstü protezler yapılabilir.

Diş eti çizgisi boyunca diş etlerinin iltihaplanmasıdır. 3 aşaması vardır: diş eti iltihaplanması, periodontitis ve ilerlemiş periodontitistir.

  • Ağız içi bakımında kolayca kanayan diş etleri
  • Hassaslaşmış diş etleri
  • Dişten uzaklaşmış dişetleri (çekilmiş dişeti)
  • Ağız kokusu ve ağızda kötü tat
  • Sallan dişler
  • Soğuk ya da sıcağa aşırı hassas dişler

Dişle diş etinin birleşme yerlerinde, dişler üzeri girintilerde kalan gıda artıkları ile mikro organizmaların birleşmesiyle oluşan inorganik kireç tabakasıdır.

Diş taşı temizliği sonrası dişlerde renkleşme ve diş taşı oluşumunda artış olmaz. Diş taşı diş yüzeylerine tutunmuş plağın sertleşmesi ile oluşur. Diş taşı temizliği yapılsa da yapılmasa da dişlerin iyi temizlenemediği durumlarda diş taşı oluşmaya devam edecektir. Bu nedenle diş taşı temizliği ile yeniden diş taşı oluşumu arasında bir bağlantı yoktur.

İlerileyen yaşlarda görülen ve yavaş gelişen bir periodontitistir. Belirtileri fark edilebilecek gibi olmadığından, hasta tarafından göz ardı edilebilen ve geç fark edilen bir hastalıktır.

Kronik periodontitisten daha hızlı ilerler ve kemik, dış kaybına neden olabilir. Genellikle genç hastalarda görülür.

Tedavinin ilk aşamasında diş taşı temizliği yapılmalıdır ve optimum ağız hijyeninin sağlanması gerekmektedir. Sonraki aşamalarda hastalığın ilerleme derecesine göre antibiyotik kullanımı ve cerrahi tedaviler ile devam edebilir. Sadece dişeti etkilenmişse, profesyonel diş taşı temizliği yapılması yeterli olacaktır. Daha ilerlemiş durumlarda ise Küretaj ( diş taşı temizliği sırasında dişeti dokusu da temizlenir) yapılır.

Dişeti büyümesi olan bölgelerde estetik ve kolay temizlenebilir formda bir dişeti oluşturabilmesi için dişeti dokusunun bir kısmının kesilip çıkarılması işlemidir.

İlerlemiş dişeti rahatsızlığı durumunda lokal anestezi ile yapılan operasyonel Tedavidir. Dişetleri açılarak diş köklerine ve hastalıklı kemiğe ulaşılır, hastalıklı dişetleri ve kök yüzeyleri temizlenir, kemik kaybı olan bölgelere kemik yerine geçen maddeler (greft + membran) eklenir.

Çeşitli sebeplerden dolayı dişetinde oluşan estetik sorunların giderilmesidir. Beyaz dişlere uyumlu pembe dişeti (estetik dişeti) elde etmek ve kök yüzeylerini kapatarak hassasiyet ve çürük oluşumunu engellemektir.

Diş taşı temizliği sırasında kullanılan aletler diş minesine zarar vermez. Diş taşı temizliği gerektiği durumlarda yapılmadığında dişler üzerinde biriken plak ve diş taşları diş eti rahatsızlığına neden olabilir. Diş hekimleri tarafından belirli aralıklarla yapılan diş taşı temizliği diş minelerine zarar vermediği gibi diş eti problemlerinin oluşmasını da engeller.

Dişeti çekilmesi estetik bir sorun olduğu gibi hassasiyet ve kök çürükleri gibi başka sorunlara da neden olabilir. Diş sıkma-gıcırdatma, ağız hijyeninin yetersiz olması, doğru teknik ve ürünlerle ağız bakımının yapılmaması, diş eti hastalığı gibi nedenlerle oluştuğu için öncelikle diş eti çekilmesinin nedenin saptanması ve ortadan kaldırılması gerekir. Daha sonra bazı durumlarda estetik diş eti operasyonları ile diş eti eski konumuna getirilebilir.

Evet etkileyebilir ve çeşitli hastalıklarda risk faktörüdür. Özellikle tekrar eden boğaz enfeksiyonların da ve akciğer hastalıklarında dikkat edilmesi gerekir.

Diş etlerinin gülümseme sırasında fazla göründüğü durumlarda diş eti seviyelerini değiştirmeye yönelik cerrahi tedaviler yapılabilir. Bu tedavilerde dişetlerinin seviyesi yükseltilebilir ya da dudak konumu değiştirilebilir.

“Gummy smile” gülme sırasında dişetlerinin dişlerden daha fazla dikkat çekecek derecede uzun ve geniş görünmesidir. Gülümseme sırasında estetik nedenlerle rahatsızlığa neden oluyorsa tedavi edilmelidir. Dişeti dokusunun geniş olması nedeniyle oluşmuş olan “gummy smile” tedavisinde gingivektomi (sadece dişetlerinin şekillendirilmesi) ya da kuron boyu uzatma (hem dişeti hem de kemiğin şekillendirilmesi) işlemleri uygulanabilir ve diş boylarının daha uzun dişeti boyunun daha kısa görünmesi sağlanabilir. Bu işlem sırasında dişetleri ve kemiğin şekillendirilmesinde klasik cerrahi yöntemler ya da lazerler kullanılabilir.

Dental implantlar, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidalardan oluşan yapay diş kökleridir. Dental implantlar geleneksel tedavilere oranla daha iyi bir çiğneme fonksiyonunu ve estetik diş görünümü sunarlar.

İmplantın 3 kısmı bulunmaktadır.

  • Kemiğe yerleştirilen yapay Kök
  • İmplant Abutment (implantlar ile yapılacak protez dişler arasındaki bağlantı kuran ara parça)
  • Protez / Kaplama (implant üzerine yerleştirilen kaplamalar)
  • Tek diş eksikliğinde, komşu dişlerin yerlerini değiştirmemesi ve çene yapısının bozulmaması için, aksatılmaması gereken durumdur.
  • Tedavide diğer dişlere işlem yapılmamaktadır.
  • Çok diş eksikliğinde, implant ve köprü yapılabilir.
  • Tamamen dişsizlikte, Full implant uygulanmaktadır.
  • All On Four

Dental implantlar lokal anestezi altında güvenle uygulanan, hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılan tedavidir.

Dental implantlar son 45 yıldır diş hekimliğinde kullanılan tedavi yöntemidir. Doğru planlama ve uzman çene cerrahları ve yine protez uzmanlarının birlikte çalışması ile son derece başarılı ve uzun ömürlü bir tedavi şeklidir. Dental implantlarınınzı sağlıklı bir ağız bakımı ile ömür boyu kullanabilirsiniz.

Dental implant öncesi hastanın doğru bir şekilde uygun radyografi teknikleri kullanılarak implantın planlanması gerekir. Hangi bölgeye kaç adet dental implant konulacak karar verilmelidir. Doğru planlama ve steril şartlar yanında uzman bir ekibin varlığı ile dental implant uygulaması çok başarılı bir sonuç verir. Dental implantın uygulaması küçük bir cerrahi operasyondur ve ilk gün gerekli ilaç desteği ile işlem sonrası çok konforlu bir iyileşme sağlanır. Burada implant uygulanan hastanın, özelikle ilk gün soğuk tampon uygulaması ve sıcak yiyeceklerden uzak durması, ayrıca sigara kullanıyorsa özelikle ilk hafta kesinlikle kullanmaması gerekmektedir.

Dental implant cerrahi uygulamadır, bir implant ortalama 10 dakikalık bir işlemdir. 10 dakika bir hastanın ağzına implant yerleştirilebilir, yeterki doğru planlaması olsun. Dental implant uygulamasından sonra üzerine gelecek olan implant üstü protez için ayrı bir bekleme süresi olacaktır. Çene kemiğine yerleştirilmiş olan dental implantın üstüne diş konulabilmesi için ve implantın bir ömür boyu kullanılabilmesi amacıyla çene kemiğine dental implantın, kaynamsını beklemek gerekir. Dental implantların çene kemiğine kaynama süresi 2-3 ay kadardır. Çene kemiğine ve dental implantın kaynaması tamamlandıktan sonra implantın üzerine implant üstü protezler yapılarak dişler gerekli fonksiyonlarını yerine getirilebilir.

Sonuçta dental implantlar 2 aşamalı bir tedavidir.
1. aşama 1 seansta yapılan cerrahi implant uygulaması,
2. aşaması 2-3 ay sonra implant üstü protez uygulması olmak üzere 1 haftada, tamamlanan 2 aşamalı bir tedavi sürecidir.

Öncelikle Dental implantlar için yaş sınırı 18 yaş olmakla birlikte üst yaş sınırı yoktur. Dental implant uygulamalarında hastanın kalp, şeker, tansiyon gibi kronik hastalıkları dahi olsa, bunlar kontrol altına alındıktan sonra implant uygulanabilir. 90 yaşında – 100 yaşında olmanız farketmez, kronik ve genel sağlık durumunuz elverdiği müddetçe.

Hayır değildir. İmplantlar yerleştirildikten sonra uygulanan soğuk kompres ile bi kaç saate normal hayatınıza dönebilirsiniz.

Dental implant uygulamasından sonra yapılan implantüstü protezler, doğal dişe en yakın yapıyı oluştururlar. İmplantüstü protezler, geleneksel protezlere oranla daha iyi çiğneme ve konuşma olanağı sağlar. İmplantüstü protezler çok daha estetik bir görünüm sunabilirler. Dental implantlar sayesinde doğal dişler aşındırılıp köprü yapılması zorunluğu ortadan kalkar. Takıp, çıkarılan protezlerin yerine implant üstü protezler yapılarak daha iyi fonksiyon sağlanır. Yine implant tedavisi ile çene kemiği erimelerinin önüne geçilir.

Hastanın durumuna göre yani çekilen bölgede yeterli kemik varsa ve herhangii bir enfeksiyon yoksa diş çekilip dental implant hemen uygulanabilir.

Dental implantların diğer doğal dişlerden farklı değildir. Burada tıpkı doğal dişlerinize baktığımız gibi fırçalayacak ve gerek görüldüğünde. Diş ipi v.s kullanılarak temiz tutmalıyız. Ayrıca 2 yılda 1 defa röntgen çekilerek takip edilmesi faydalı olur.

Dental implant uygulamaları tüm dünyada lokal anestezi ile yapılan bir tedavidir. Çok nadir durumlarda genel anestezi yapılmaktadır.

Dental implantlar bizim kliniğimizde ömür boyu garantilidir. Ayrıca implantların hedefi zaten budur, hasta bunları ömür boyu kullanabilmelidir.

Dental implant iki aşamalı bir tedavi olduğu için bu süre zarfında geçici dişleriniz yapılacaktır.

Dental implantlar ilk uygulama safhasında pahalı gibi görünsede kullanım süresi dikkate alındığında klasik tedavilere göre daha ucuzdur.

Kemikle doğru bir şekilde kaynamış olan implantın sallanması mümkün değildir.

Çok büyük bir bölge için implant uygulması yapılmıyor ise, ertesi gün işe gidebilir, günlük hayatınıza dönebilrisniz.

Dental implantın başarısında marka önemlidir. İmplantın özelikle yıllardır uygulanan ve herhangi bir parçasını bulmakta zorluk çekmeyeceğiniz doğru marka tercih edilmelidir.

  • Çünkü aynı dili konuşuyoruz
  • Kaliteli çünkü implant kullanılan malzeme, Alman sertifikalı
  • Uzman hekimler eşliğinde
  • Üstelik tatilide birlikte yapabilirsiniz
  • Kısa sürede maximum tedavi olanağı
  • Tedaviler garantili